[:en]ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ» ΟΝΕΙΡΩΝ[:]

[:en]Mε αφορμή τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο «κράτησης» μεταναστών στην Αμυγδαλέζα (την αυτοκτονία δηλαδή ενός ακόμα μετανάστη και την επίσκεψη του νέου υπουργού που ακολούθησε) και βαθύτερη αιτία την απροκάλυπτη και οργανωμένη κρατική βία που απειλεί τα τελευταία χρόνια τα πιο «ευαίσθητα» κοινωνικά στρώματα (από τις οροθετικές γυναίκες στην Αθήνα μέχρι τους χιλιάδες μετανάστες) θεωρούμε απαραίτητη μια κριτική προσέγγιση του ζητήματος αναλογιζόμενοι τόσο την κυβερνητική (και συνολικά) ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και την γενικότερη κινηματική αντί-δραση. Η γνωστή πρακτική του συστήματος να χρησιμοποιεί μειονοτικές κοινωνικές ομάδες με εξευτελιστικό και βάρβαρο τρόπο έτσι ώστε να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που παρέχει ένας ισχυρός και άρτια οργανωμένος κρατικός μηχανισμός είναι γνωστή από χρόνια.

Μια ακραία έκφραση αυτής ακριβώς της πρακτικής ήταν τα «άσυλα προσωρινής κράτησης μεταναστών». Αυτά τα κέντρα της ντροπής του κ.Δένδια φυλάσσονταν και προστατεύονταν όλα αυτά τα χρόνια τόσο από την ελληνική μπατσοκρατία όσο και από ιδιωτικές εταιρίες security ,οι οποίοι φρόντιζαν να διατηρούν και να επιβάλουν την τάξη ,καταπνίγοντας με βίαιο τρόπο κάθε απόπειρα αντίστασης. Με την κατάλληλη απουσία μιντιακής κάλυψης λοιπόν, τα κέντρα αυτά έκρυβαν την απόλυτη ανθρώπινη εξαθλίωση και τον «πνιγμό» κάθε ανθρώπινης ιδιότητας. Ο περίφημος πρώην υπουργός άμυνας Δένδιας αγνοώντας κάθε ιστορική μνήμη που καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του βίαιου εγκλεισμού και με πρόφαση την ηρεμία και την ασφάλεια του φιλήσυχου έλληνα πολίτη έκανε πραγματικότητα ένα σύνολο πολιτικών που αποκλειστικό σκοπό είχαν την βίαιη και αναγκαστική «κράτηση» ανθρώπων με μοναδικό κριτήριο το χρώμα στο δέρμα τους και τις σφραγίδες στα χαρτιά τους. Αυτή είναι η όψη της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης του ζητήματος. Μιας ξενοφοβικής Ευρώπης που προκειμένου να διατηρήσει τις καλαίσθητες πλατείες και τον πλούτο των άπληστων φρικιών της, προτιμά ανθρώπους στοιβαγμένους σε στρατόπεδα και παιδιά πνιγμένα στις θάλασσες.

Οι εικόνες που είδαμε όλοι από το κέντρο της Αμυγδαλέζας συνιστούν εικόνες πλήρους εγκατάλειψης με ανεπαρκή σίτιση, έλλειψη φαρμάκων και γιατρών και εκατοντάδες άνθρωποι που κρατούνται εκεί παράνομα για πάνω από 2 χρόνια, να υποβάλλονται από τις ίδιες τις συνθήκες σε μια φάση σωματικού και ψυχικού πόνου. Τους τελευταίους 3-4 μήνες ,έχουν γίνει δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας που σκόπιμα αποσιωπούνται από κάθε κυβέρνηση. Η ανθρώπινη ανάγκη για ελευθερία, όμως δε σβήνει τόσο εύκολα. Απεργίες πείνας που εξαπλώνονται και εξεγέρσεις σε τοπικά κέντρα και τμήματα αποτελούν συχνά φαινόμενα που βέβαια καταπνίγονται από τις ομάδες καταστολής όσο το κυρίαρχο μιντιακό φάσμα ασχολείται με τα εκλογικά πανηγύρια. Σήμερα, τα πρόσωπα άλλαξαν, οι γραβάτες έφυγαν και το μόνο που έμμεινε ίδιο είναι οι κουστουμαρισμένες και προβαρισμένες επισκέψεις των υπουργών και οι συνακόλουθες υποσχέσεις για ανοιχτές δομές φιλοξενείας και λουκέτο στα παρόντα κέντρα. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μια εξωθεσμική ,εξωκρατική και συλλογικά οργανωμένη απαίτηση για άμεση απελευθέρωση των μεταναστών και συνέχιση των αγώνων μέχρι την ελευθέρια όλων. Γιατί κανένα καλοφτιαγμένο, «αριστερό» νομοσχέδιο δεν μπορεί να αλλάξει την ζωή μας. Εμείς μαζί με τους μετανάστες αγωνιζόμαστε για την ρήξη της εμπεδωμένης μισαλλοδοξίας του συστήματος και την κοινωνική αλλαγή. Ούτε μια μέρα βίαιης κράτησης ακόμα. Καμία ανθρώπινη ζωή στα χέρια των εξουσιαστών . Αντιστεκόμαστε σε κάθε επίθεση απέναντι στους μετανάστες και εναντιωνόμαστε σε κάθε φασιστική εκδήλωση μίσους απέναντι σε ταξικούς μας συμμάχους, όπως οι οικονομικά καταπιεσμένοι μετανάστες. ο Ναβίτ Ασράφ ήταν ένα ακόμη θύμα ρατσιστικής βίας, και μάλιστα την ώρα που έφευγε από τη δουλειά του και πήγαινε με ποδήλατο στο σπίτι του στο Λαγονήσι. Τέτοια σκηνικά πια έχουν γίνει καθημερινότητα και μείς απλοί θεατές τους.

Απέναντι στην τρομοκρατία τους, προβάλουμε την ισότητα, την ελευθέρια και την αλληλεγγύη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αυτόνομο Σχήμα Ψυχολογίας

(autonomopsixologias@gmail.com)[:]

Leave a Reply