[:en]Κείμενο φυσιογνωμίας (2013)[:]

[:en]

Παλιότερο κείμενο φυσιογνωμίας (2013)

Η εβδομάδα ξεκινάει . Οι ώρες περνάνε , τα αμφιθέατρα γεμίζουν ασφυκτικά , ο κόσμος πηγαινοέρχεται αγχωμένος να μην χάσει λεπτό από την διάλεξη . Πομπός η καθηγήτρια δέκτες όλοι οι υπόλοιποι . Πνιγόμαστε από την κανονικότητα και την πλήξη . Γι΄ αυτό αποφασίσαμε να μαζευτούμε . Το κάλεσμα μιλά για άμεση δημοκρατία , για αυτοοργάνωση , για ελευθεριακή παρέμβαση και για αντιιεραρχία . Και έτσι μαζευτήκαμε..

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν και ουσιαστικά είναι ένα πράγμα . Να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που είναι κοντά σου . Να οργανώνεσαι για να αντιμετωπίσεις συλλογικά τα –ομολογουμένως- συλλογικά προβλήματα , χωρίς να μετράει η άποψη σου περισσότερο ή λιγότερο από κάποιου άλλου . Να λειτουργείς με όρους οριζόντιων δομών , δηλαδή η απόφαση να λαμβάνεται από όλους και για όλους χωρίς να ακολουθείται καμία κομματική γραμμή , καμία ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές θα λύσουν τα προβλήματα μας αλλά μόνο με την κοινή μας αντίληψη ότι οι αγώνες και οι διεκδικήσεις είναι ζητήματα των ανθρώπων και των κοινών τους δράσεων και αποφάσεων και όχι των μορφωμάτων που θέλουν να λειτουργούν με όρους πρωτοπορίας και που κρατώντας το μαγικό ραβδάκι θα λύνουν όλα τα προβλήματα. Για αυτό κυρίως δεν συμμετέχουμε και στις εκλογές . Γιατί όταν ψηφίζεις δεν αποφασίζεις αλλά διαλέγεις ποιοι θα αποφασίσουν αντί για σένα..

Επειδή τα μαγικά ραβδιά έσπασαν και επειδή οι αίθουσες του πανεπιστημίου δεν μας χωράνε πια, γι αυτούς και για άλλους τόσους λόγους ξεκινάμε αυτόνομο σχήμα ψυχολογίας. Γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε αυτοί που συμβιβάστηκαν, αυτοί που δωροδοκήθηκαν με σημειώσεις και ψευτοπάρτυ, που δέχτηκαν να πατήσουν το πτώμα του διπλανού τους που μετά το ίδιο τους το πτώμα πατήθηκε από άλλους.

Ξεκινάμε λοιπόν να δρούμε με αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος μέσα στο σάπιο υπάρχον πολιτικό σκηνικό της σχολής στο οποίο κυριαρχεί η αδιαφορία για τα κοινά , ο επιστημονισμός ( τα πάντα για την επιστήμη ) και η ανάθεση η οποία πνίγει όποιες ιδιαίτερες απόψεις και θέσεις ατόμων μέσα στην συνέλευση. Στόχος μας είναι να ριζώσει μέσα μας μια νέα κουλτούρα που δεν έχει γόνατα γι αυτό δεν υποτάσσεται, αλλά τριγυρίζει και ξυπνά τους πιο ανύποπτους και εφησυχασμένους διαβάτες της συνείδησής μας.

Οκτώβρης, 2013

autonomopsixologias@gmail.com

Αυτόνομο Σχήμα Ψυχολογίας

[:]

Leave a Reply