ΔΙΑΔΗΛΩΣΗυπεράσπισης των καταλήψεωνΣΑΒΒΑΤΟ 14/12 – 13:00 ΚΑΜΑΡΑ | να υπερασπιστούμε τα αναχώματα στη δυστοπία

το κείμενο ηλεκτρονικά εδώ.

να υπερασπιστούμε τα αναχώματα στη δυστοπία

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη έδωσε διορία 15 ημερών στον κόσμο των καταλήψεων για να τις εκκενώσουν οικειοθελώς ή να προβούν σε διακανονισμό και να αρχίσουν να πληρώνουν νοίκι για τη χρήση τους.
Αυτό το τελεσίγραφο δεν έχει να μας πει κάτι καινούριο για την κρατική διαχείριση. Οι καταλήψεις ήδη εκκενώνονταν, οι μετανάστ(ρι)ες μεταφέρονταν σε
camps και γενικότερα ο κόσμος που δεν χωράει στην κανονικότητα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στοχοποιούνταν και βίωνε την καταστολή.

Όπως πάντα έτσι και τώρα οι καταλήψεις και ο κόσμος του αγώνα παρουσιάζονται ως το βασικό πρόβλημα. Οπότε, δεν πειράζει εάν δουλεύουμε νύχτα μέρα για ψίχουλα, εάν οι μπάτσοι δέρνουν και παραβιάζουν κόσμο, εάν οι μετανάστ(ρι)ες παλεύουν να επιβιώσουν στην εξαθλίωση των camps. Τουλάχιστον οι καταλήψεις θα αδειάσουν και η κανονικότητα θα αποκατασταθεί.

Η πρωτοτυπία αυτής της υποτιθέμενης κίνησης καλής θέλησης είναι ότι νομιμοποιεί κοινωνικά όσα θα ακολουθήσουν. Η ευθύνη φεύγει από αυτούς που θα διώξουν και θα τραμπουκίσουν μετανάστριες και αγωνιζόμενες για να μπαζώσουν μετά άδεια κτήρια και πέφτει σε όσες αναζητάμε χώρους που δεν ασφυκτιούμε για να συλλογικοποιήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Γιατί, αυτό είναι οι καταλήψεις.

Όχι μόνο ντουβάρια αλλά κομμάτι μιας ευρύτερης κουλτούρας αγώνα. Είναι οι σχέσεις που χτίζουμε μέσα σε αυτές, η εμπιστοσύνη που νιώθουμε η μία για τον άλλο και η συλλογική αυτοπεποίθηση όταν υπάρχουμε μαζί . Η δυνατότητα να δημιουργούμε επαναπροσδιορίζοντας τις εαυτές μας. Να εκφράζουμε και να συλλογικοποιούμε συναισθήματα, εμπειρίες και αρνήσεις. Να υπάρχουμε ολόκληρες με όλες τις πλευρές μας χωρίς να φοβόμαστε ή να ντρεπόμαστε γι αυτές, χωρίς να γινόμαστε εμπορεύματα. Να μιλάμε για όλα αυτά που μας καταπιέζουν σε αυτόν τον κόσμο, να εφευρίσκουμε μικρές και μεγάλες αντιστάσεις, να την παλεύουμε στη μιζέρια της καθημερινότητας.

 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
υπεράσπισης των καταλήψεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12 – 13:00 ΚΑΜΑΡΑ