[:en]συνεχίστε ήσυχοι τις σπουδές σας: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΡΑΝΗ, ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, ΑΔΕΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ[:]

[:en]

Για την υπεράσπιση των καταλήψεων, των συντροφικών σχέσεων και της συλλογικής κίνησης, με αφορμή την εκκένωση τριών καταλήψεων στην ΑΣΟΕΕ.

Συνεχίστε ήσυχοι τις σπουδές σας:
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΡΑΝΗ, ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, ΑΔΕΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ

Το πρωί της 10ης Νοεμβρίου, ένα τσούρμο μπάτσων μπήκε στην ΑΣΟΕΕ, έψαξε και σφράγισε το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στο υπόγειο της σχολής, και ακόμη 2 καταλήψεις στο κτίριο.

Πλέον, όλα βαίνουν καλώς. Η ΑΣΟΕΕ κλειδώθηκε μέχρι τις 17/11, οι μπάτσοι θα συνεχίσουν να κυνηγάνε τους τοξικομανείς στους δρόμους γύρω από την σχολή και το Πεδίον του Άρεως -και να δέρνουν φοιτητές άμα χρειαστεί, οι σεκιουριτάδες στο ΑΠΘ θα συνεχίσουν το face control στον κόσμο που μπαινοβγαίνει στο campus καθημερινά, οι σχολές θα κλειδώνονται ανελλιπώς κάθε βράδυ, μην τυχόν και μπει κανείς άσχετος για κάποιο μη εκπαιδευτικό σκοπό.

Τι κι αν νιώθουμε όλο και πιο μόνες στους διαδρόμους των σχολών; Τι κι αν οι πρακτικές μας είναι απλήρωτες ή μας δίνουν ψίχουλα για 8ωρα και πενθήμερα; Τι κι αν το κόστος φοίτησης μεταφέρεται όλο και περισσότερο στις δικές μας πλάτες;

Είμαστε σίγουρες τουλάχιστον πως τα στέκια στα πανεπιστήμια θα βαφτιστούν “γιάφκες” και “επιχειρησιακά κέντρα” κρυμμένα στα υπόγεια των σχολών, και οι πυροσβεστήρες, τα κράνη, τα άδεια μπουκάλια μπύρας και τα “φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου” (sic) θα μετατραπούν ως δια μαγείας σε “πολεμοφόδια” και “ευρήματα της αστυνομίας”. Είμαστε σίγουροι τουλάχιστον πως όλα τους θα ερευνηθούν και θα σφραγιστούν επιμελώς. Επομένως, όλα καλά.

Αυτό εξάλλου εμπόδιζε την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο: Οι καταλήψεις. Ούτε οι security να σε στραβοκοιτάνε σε κάθε είσοδο, ούτε οι κλειδωμένες πόρτες, ούτε οι “σκούπες” των μπάτσων μέρα παρά μέρα.

Σε ένα πανεπιστήμιο που η μοναδική επιτυχία είναι η ατομική, η μοναδική γνώση ειναι η “καθαρή επιστημονική, το μοναδικό συμφέρον είναι αυτό της ακαδημαϊκής κοινότητας των “συναδέλφων” και ο μόνος θόρυβος που επιτρέπεται, είναι η εκκωφαντική σιωπή του αιτήματος για ασφάλεια, τάξη και καθαρότητα, το πρόβλημα δεν είναι οι ίδιες οι καταλήψεις. Το πρόβλημα είναι οι σχέσεις που δημιουργούνται μέσα σε αυτές, η συνάντηση χωρίς αυθεντίες και ηγετικές φιγούρες, η συλλογική κίνηση και δράση ως επίδικο της πράξης της κατάληψης.

Σωστά έγραφαν, λοιπόν, τα παιδιά στην ΑΣΟΕΕ όταν γέμιζαν με μπογιές την πρόσοψή της, ως απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απάρτμαν: αυτό είναι τέχνη “συνάδελφε”

ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ
μέσα και έξω από τις σχολές

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αυτόνομο Σχήμα Ψυχολογίας
autonompsycho.espivblogs.net

[:]

Leave a Reply