[:en]Ματιά μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο…[:]

[:en]Η λέσχη τους…

Έχουμε μια λέσχη ιδιωτικοποιημένη, μια λέσχη με διακρίσεις, μια λέσχη που κλείνει την πόρτα σε αστέγους και μετανάστες, σε μη κατόχους κάρτας σίτισης. Μα θα πείτε ότι η λέσχη είναι μόνο για φοιτητές…Αλήθεια, μας πείραζε ο μετανάστης που έτρωγε δίπλα μας ένα πιάτο φαΐ χωρίς να ντρέπεται γι αυτό; Η λέσχη μας λένε είναι «ξέφραγο αμπέλι» καθώς τολμάνε να «σιτίζονται παράνομα» άνθρωποι πεινασμένοι είτε μετανάστες είτε φοιτητές Παμακ και ΤΕΙ. Γιατί οι τελευταίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ή άργησαν να κάνουν τα χαρτιά τους και κάποιοι τους πρόλαβαν. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Φαίνεται ξεχάσαμε λέξεις όπως αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια ή τουλάχιστον αυτές έμειναν νεφελώδη όνειρα της φαντασίας, έμειναν απλά όμορφες λέξεις που τις παραχώνουμε σε θεωρητικές συζητήσεις. Όμως αν δεν υπάρξει η έντονη αντίδρασή μας οι επόμενοι-ες αποκλεισμένοι-ες θα είναι οι φοιτητές καθώς δεν θα είμαστε αρκετοί και αρκετές για τις προϋποθέσεις τους.

Ζητάμε λοιπόν ούτε ένα πιάτο φαγητό να μην πετιέται όσο υπάρχουν πεινασμένα στόματα, ζητάμε να διασφαλιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της λέσχης. Κανένα πάσο και καμία κάρτα σίτισης δεν χωρίζει τους καταπιεσμένους!

Διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια της Αθήνας (ΕΜΠ, ΕΚΠΑ)

Μπορεί στο ΑΠΘ ο αγώνας των διοικητικών να τελείωσε όμως μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από μας οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ δεν λήγουν τη μάχη. Μπροστά στην απεργία τα σκυλιά της ΔΑΠ με το πλαστό προσωπείο των δήθεν ‘αγανακτισμένων φοιτητών’ καλούν σε ‘συγκέντρωση διαμαρτυρίας’ για να σταματήσουν την απεργία των διοικητικών, να ματαιώσουν τις κινητοποιήσεις και να σπάσουν το φράγμα που δημιούργησαν οι απεργοί στις καταστροφικές αποφάσεις του κράτους(διαθεσιμότητες και απολύσεις). Εμείς είμαστε απέναντι στην στάση αυτή των φοιτητών, που στέκονται ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας μόνο και μόνο για να διατηρήσουν την ‘αξιοζήλευτη’ θέση ενός πληρωμένου ρουφιάνου.

Από τη μεριά της, η Σύγκλητος του ΕΜΠ ζητά την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα επισημαίνοντας ότι με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει και ότι συνεχίζει την 13 βδομάδα της απεργίας. Άρα λοιπόν ποιος είναι αυτός που κλείνει τις σχολές κράτος ή διοικητικοί???

Τασσόμαστε δίπλα στους απεργούς των ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως και σε κάθε αγωνιστική κίνηση από πλευράς εργαζομένων. Δε χρειάζεται να περιμένουμε τις εκκλήσεις των πρυτάνεων και τα κούφια λόγια του υπουργού παιδείας Αρβανιτόπουλου για διαπραγμάτευση.

«Όσο δε μοιραζόμαστε τον αγώνα θα μοιραζόμαστε την ήττα»

Αυτόνομο Σχήμα Ψυχολογίας

[:]

Leave a Reply